5 beste måter å tjene på nett

Mange er interessert i å finne nye og gode inntektskilder fra internett. Vi har valgt ut de 5 beste måtene til å tjene penger på nett.

tjene penger nett beste måter

Her er en liste over de fem beste måtene å tjene penger på via internett. Alle useriøse forslag som du ofte finner andre steder er luket bort, kun reelle muligheter står igjen.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjene penger på internett

1. Sosiale tradingnettverk

Sosiale tradingnettverk er en unik måte å ta del i finansmarkedet på. I disse nettverkene kan du kopiere andre tradere, og se hva andre kjøper og selger. Det å kunne se og forstå hvordan ledende tradere handler i markedet, er i seg selv en fordel i tillegg til at det kan være lærerikt, men dette er den store bonusen:

Via det største sosiale tradingnettverket er det mulig å tjene ekstra penger dersom andre kopierer deg. De beste traderne tjener millioner bare gjennom å bli kopiert av andre, og det kommer på toppen av pengene de tjener fra tradingen.

2. Starte nettbutikk uten varelager

Å starte nettbutikk er relativt enkelt, men det problemet mange opplever etter hvert er at de ikke får solgt varene de kjøper inn.

Løsningen er å drive nettbutikk med et eksternlager. Dette kalles dropshipping, og går kort fortalt ut på at man oppretter avtaler med produsenter og grossister som sender varene direkte til dine kunder. Dette betyr at du slipper arbeidet med pakking, sending og returnering av varer - alt dette tar din dropshipper seg av.

Dropshipping er den desidert enkleste måten å starte nettbutikk på, og mange av de største norske nettbutikkene har faktisk benyttet dropshipping som forretningsmodell.

En enkel måte å begynne på er å søke opp leverandører via Salehoo og så legger du ut annonser for deres produkter på eBay eller i egen nettbutikk.

3. Opsjonshandel

Opsjoner gir deg en rett (men ingen plikt) til å kjøpe eller selge et underliggende verdipapirer på et fremtidig avtalt tidspunkt. Det underliggende verdipapiret kan være en aksje, valuta, råvare, indeks eller andre verdipapirer.

Opsjonshandel er kun for spesielt interesserte, og innebærer høy risiko. Den som lykkes kan tjene gode penger på handel med opsjoner, men dette krever at man opparbeider solide kunnskaper, og det er absolutt ingen rask vei til rikdom for de fleste. Lær mer om hvordan du begynner med opsjonshandel.

4. Daytrading med aksjer

Oslo Børs og de andre aksjebørsene i verden blir herjet av aksjeroboter som manipulerer markedet. Dette gjør det mye vanskeligere å drive med daytrading enn tidligere.

Likevel er det fortsatt mulig å tjene penger på daytrading med aksjer, og dersom du handler i CFD-er i stedet for å handle aksjene direkte vil du kunne oppnå betydelige fordeler. CFD står for contract for difference (differansekontrakter).

Ved ordinær aksjehandel handles selve aksjene i et aksjeselskap som omsettes på en børs. Ved CFD-handel har du mulighet til å handle et speilbilde av aksjene, og likevel får samtidig mange av de samme rettighetene som om du kjøpte aksjene (du får for eksempel også utbytte ved kjøp av CFD).

Det finnes mange gode nettmeglere, men til daytrading fungerer denne nettmegleren utmerket. Her kan du blant annet handle aksjer via CFD-er. Fordelen med å benytte akkurat denne nettmegleren er gratis sanntidskurser, og det er ingen kurtasje på handelen, noe som er svært fordelaktig med tanke på daytrading.

5. Blogging og alle de andre mulighetene

Det finnes mange mulige inntektskilder på nett. At det er mulig å tjene gode penger fra internett er vel noe vi alle kan være enige i.

I vår liste over anbefalinger ovenfor finner du ikke ting som blogging, pyramidesystemer og berømte "pengesystemer på nett". Det er nemlig mye vanskeligere å tjene penger på f.eks. blogging enn hva mange tror. Mange "muligheter" til å tjene penger på nett er useriøst.

Skap egne inntekter fra internett

Dette er ting som virker for mange andre, men det finnes ingen garanti for at dette kan gi inntekter for akkurat deg. Den eneste måten å være sikker på om dette vil fungere for deg, er å utforske disse mulighetene på egenhånd og se hvordan det går.

Mulighetene ovenfor gir deg ikke nødvendigvis inntekter allerede i dag (selv om det er mulig). Dette er ting du kan begynne med nå, og som du etter hvert kan tjene penger på og vil kunne gi deg svært store inntekter.