Tjene penger på outsourcing

Hvis du har en god forretningside, men mangler kvalifikasjonene for å realisere denne ideen på egenhånd, så kan det være aktuelt å outsource prosjektet.

outsourcing facebook freelancer apps tjene penger

Freelancer er et nettsted for arbeidsgivere og arbeidstakere. Har du et forretningsprosjekt du ønsker å få utført, men mangler kompetanse eller tid til å gjennomføre det? På Freelancer kan du finne kvalifiserte personer innen en rekke fagfelt som står parat til å utføre de oppgaver du måtte ha. Det er lett å finne gode arbeidere basert på tidligere anmeldelser, og betaling for arbeidet utføres sikkert via Freelancer.

Suksesshistorie hos Freelancer: I denne artikkelen ser vi på en britisk ung mann, Daniel Offer, som har lykkes med å tjene penger og skape sitt eget levebrød ved å utvikle apps til smarttelefoner. Manglende kompetanse innen programmering og manglende tid til nødvendig skrivearbeid har ikke vært til hinder, for på Freelancer har han fått den hjelp han trenger.

Du kan lese flere suksesshistorier på Freelancer. Her kan du også registrere deg gratis og legge inn arbeidsoppgaver som du ønsker å få utført.

Prøv outsourcing hos Freelancer.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjene penger på internett

Freelancer er den mest populære nettsiden for den som ønsker å outsource sine ideer via internett.

Freelancer benyttes av arbeidstakere og arbeidsgivere over hele verden. Her kan hvem som helst gå inn å registrere en arbeidsoppgave de ønsker å få utført. Nettsiden er den mest populære løsningen for online outsourcing, og har vært selve grunnlaget for mange suksesser over hele verden.

Nedenfor følger et eksempel til hvordan man kan outsource sine ideer.

Vi skal nå se på hvordan en arbeider har brukt Freelancer til å forsørge seg selv gjennom nettstedet. Hans måte å jobbe på har bestått i å få andre til å gjøre de oppgavene han trenger hjelp med, enten fordi tiden ikke strekker til, eller fordi han rett og slett trenger andres kompetanse på området.

Tjener til livets opphold gjennom Freelancer

Møt en privatperson som tjener gode penger ved salg av en Facebook-applikasjon (app) som kan lastes ned på iPhone og andre smarttelefoner. Outsourcing via Freelancer er hemmeligheten til hans suksess.

Daniel Offer er en brite fra Swindon, et lite sted i Wiltshire i Storbritannia. Han var uteksaminert fra universitetet med en grad i finans i 2008. Ettersom dette var midt i finanskrisen var det ikke lett å finne en jobb i økonomibransjen, og han innså at han trengte å ta saken i egne hender, og starte for seg selv.

Daniel ønsket å prøve seg med egne forretningsprosjekter, og han så et mulig market: Han så et behov for en stasjonær "Facebook chat" applikasjon. For å realisere prosjektet benyttet han programmerere fra Freelancer, og outsourcet hele utvikling av det som i dag er den den populære appen "Chit Chat for Facebook".

Blir rik på andres arbeid

Appen har blitt en viral suksess med mer enn 10.000 nedlastninger om dagen! Daniel bruker nå Freelancer å outsource markedsføring, forskning og skriftlig arbeid for hans selskap.

I et intervju med Freelancer forteller han at Chit Chat nettsiden hans får i dag over 14.000 unike besøkende og over 10.000 nedlastinger av vår Facebook meldingsprogrammet hver dag.

Vi skal ikke spekulere i om Daniel har blitt rik på sin Chit Chat app, men sammenligner vi disse tallene med langt mer beskjedne tall fra norske "apps-millionærer" bør det være mer enn nok til å ha tjent godt med penger.

Slik lykkes du med outsourcing via Freelancer

Daniel Offer har følgende råd til andre som ønsker å benytte seg av outsourcing via Freelancer:

  1. Ta bare så mye risiko som du har råd til å tape, men erkjenn samtidig at med mindre du betaler "nok" for et prosjekt, så kan det hende at prosjektet aldri blir realisert. Til syvende og sist må alle ha et levebrød.
  2. Å utvikle noe for andres plattform er en risikofylt virksomhet - unngå det hvis mulig (Daniel utvikler en applikasjon som er 100% avhengig av Facebook).
  3. Ting tar alltid mye mer tid enn du forventer - så forplikte dine arbeidstakere til ukentlig rapportering. En dårlig arbeidstaker kan lett forsinke et prosjekt med flere måneder, så sjekk, sjekk, sjekk at de jobber på prosjektet ditt. Hvis de ikke gjør det, gi slipp på dem, og få noen andre.
  4. Videre være både fast og rettferdig - gi kreditt der det er grunn - men like, ikke vær redd for å slippe noen eller et team, og skriv voldgift hvis det ikke er trener. Det er bedre å kutte tapene.
  5. Du vil ikke vinne hver gang - være forberedt på å tape litt, for å vinne stort.
  6. Sørg for at du får programmeringen gjøres på riktig språk - spør flere programmerere om fordeler og ulemper før du gjør ditt valg hvis du ikke forstår forskjellen. Daniel kommer med eksempler om webutviklere som utvikler sine nettsteder helt i flash, en dårlig idé hvis du ønsker organisk trafikk fra Google (siden Google ikke kan lese flash).
  7. Til slutt, ikke bruk opp hele budsjettet på ditt nettstedet og/eller programmering - du trenger penger til å markedsføre din løsning også. Mens noen mennesker er litt for sparsommelige, bruker noen langt mer enn de må.

Freelancer er genialt for den som ønsker å få hjelp av andre til å lansere egne prosjekter. Her finner du folk som kan bistå med alt fra programmering, telefonsupport, grafisk design, økonomiske oppgaver og egentlig det meste av oppgaver som lar seg utføre fra en annen destinasjon (altså virtuelle arbeidsoppgaver, og ikke oppgaver som ikke krever at arbeideren fysisk møter opp hos deg).

Prøv outsourcing selv - det er enkelt

For å få inspirasjon og tips kan du registrere deg på Freelancer og sjekke hvilke arbeidsoppgaver og prosjekter andre holder på med.

Du kan uten problemer benytte Freelancer fra Norge. Med hensyn til skatt er det en enkel sak. Du betaler for tjenester, og kan trekke fra dette som utgifter på skatten. Siden tjenestene leveres fra utlandet slipper du også unna merverdiavgiften.

Alt i alt byr Freelancer på en mengde gode muligheter til å tjene penger. Alt du trenger er en forretningsidé som du kan tjene penger på.