Dropshipping = nettbutikk uten eget varelager

Å starte nettbutikk er ikke alltid like lett, men hvis du velger dropshipping modellen blir plutselig alt veldig mye enklere.

dropshipping nettbutikk

Dropshipping er en relativt enkel måte å tjene penger på. Alt du trenger er en datamaskin med internett, og en avtale med et selskap som tilbyr dropshipping avtaler. Så er du i gang!

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjene penger på internett

Dropshipping går ut på salg av fysiske varer (produkter) via en forhandler. Man selger da direkte fra fabrikken, eller fra en annen leverandør eller grossist.

En dropship handel består av tre parter:

  • dropshipper - produsent/leverandør
  • mellommann - tar imot bestilling fra kunder, og overleverer bestillingen til dropshipper
  • kunden - bestiller varen fra mellommann, og mottar så varen direkte fra dropshipper

I denne artikkelen skal vi fokusere på mellommannen. Den som befinner seg imellom dropshipper og kunde.

Så lett er det å tjene penger på dropshipping

Det er kanskje upolitisk korrekt å si det, men dropshipping er faktisk lett-tjente penger!

1) Det eneste du trenger er en oversikt over dropshipping selskaper, du kan kjøpe tilgang til databaser som inneholder slik informasjon, anbefaler å kjøpe tilgang til denne databasen over dropshipping selskaper (engelsk).

2) Når du har funnet en dropshipper og de varene du ønsker å selge, må du sette dine egne priser over leverandørpris. Differansen mellom leverandørpris og din salgspris blir din fortjeneste.

3) Selg! Dette kan du gjøre via nettauksjoner som eBay, QXL, rubrikkannonser i avisene, ved å markedsføre i blader, eller via egen nettbutikk. Husk at du aldri vil se disse produktene selv (med mindre du bestiller noe til deg selv).

Dette er alt du trenger å gjøre!

Husk at varene sendes direkte fra dropshipper og til kunde, så du kan bare glemme alt som har med pakking, forsendelse, og returbehandling. Dette tar dropshipperen din seg av. Den som har drevet nettbutikk med eget varelager forstår hvor luksuriøst dropshipping kan være!

Mer enn dette hadde vi egentlig ikke tenkt å skrive om dropshipping. Alt du trenger for å komme i gang står på denne siden, og for å finne dropshippere som har produkter du kan selge kan du benytte deg av nevnte nettside.

Ettersom all aktivitet fra mellommannen foregår via internett, kan du likesågodt drive med dette fra Svalbard eller på ei hytte i Nordmarka som et hvilket som helst annet sted. Alt du trenger er en datamaskin med tilgang til interett.