Aksjehandel for begynnere: Slik begynner du med aksjer

Mange ønsker å begynne med aksjehandel, og hvorfor ikke: Du kjenner kanskje noen som har tjent store penger på aksjer, eller fått med deg historier i mediene om dyktige tradere som har blitt millionærer. Hvor vanskelig kan det være! tenker du kanskje. Les om aksjehandel for begynnere her.

Aksjehandel for begynnere

Prøv aksjehandel risikofritt: Vi anbefaler at du begynner med en gratis demo uten å risikere egne penger i begynnelsen... da taper du nemlig ingenting, og du får samtidig verdifull erfaring. Kanskje kan du bli en fremtidig aksje-millionær? Les mer om hvordan du kommer i gang her på denne siden.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjen penger

Kortversjonen: Aksjehandel er ikke risikofritt, men ingenting er uten risiko: Ikke engang det å ha penger i banken er risikofritt! Skal du prøve aksjehandel, bør du likevel vite hva du holder på med. Den beste måten å komme i gang og lære seg aksjehandel, er å prøve gratis demoer hos de beste nettmeglerene, og da lærer du mye fort, samtidig som du finner ut hvilken nettmegler som passer best for deg.

Aksjehandel kan være spennende, men i turbulente tider er det vanskelig å tjene penger på aksjer. En god strategi er avgjørende for å lykkes.

For å handle med aksjer trenger du en nettmegler. Det finnes mange gode nettmeglere som tilbyr en rekke handelsinstrumenter og også en øvelseskonto til de som kun ønsker å finne ut hvordan dette fungerer.

Aksjehandel

Handel med aksjer innebærer risiko. Hvor stor risiko avhenger av hvilket selskap det gjelder, bransje, aksjemarkedet og verdensøkonomien i helhet.

Alternativer til aksjehandel: Mulige alternativer til handel med aksjer, er valutahandel og råvarehandel, hvor det er mulig å oppnå minst like stor avkastning på pengene dine.

ABC i Aksjer og aksjehandel

Vi kommer ikke til å gi en kompett til handel med aksjer, ettersom det allerede finnes mange gode guider om aksjehandel.

En kort innføring er på sin plass, men vi kommer til å dedikere mesteparten av denne artikkelen til det mer praktiske rundt aksjehandel.

Det viktigste å huske på for en begynner innen aksjehandel/aksjetrading, er at dette er spekulasjon. Med andre ord spekuleres det i fremtidige verdier, og dette er noe ingen kan vite noe helt sikkert om. Å vurdere risiko er en viktig egenskap for enhver aksjetrader.

Aksjehandel og risiko

Risikovurdering er en kontinuerlig prosess for en aksjetrader. For å lykkes med aksjehandel er det nødvendig å veie risiko opp mot mulig avkastning.

Et viktig spørsmål å spørre seg selv, før enhver avgjørelse i aksjemarkedet er følgende:

Er den potensielle gevinst verdt risikoen?

For å besvare et slikt spørsmål er det naturligvis en forutsetning at man har kunnskap om både hva den potensielle gevinsten og risikoen kan være. Hva er nedsiden, og hva er oppsiden? Hvor mye kan du tape, og hvor mye kan du tjene, på en bestemt handel.

Dine penger bør plasseres der du klarer å oppnå høyest avkastning, og til en risiko du kan leve med. For mange finnes det bedre måter å plassere pengene sine på en tradisjonell aksjehandel.

Aksjehandel, valutahandel eller banksparing?

Aksjehandel er bare en måte å plassere pengene sine på. Mange ser svart/hvitt på dette, enten gjelder det å bruke pengene sine på aksjer, eller plassere de trygt i banken. Heldigvis finnes det mange alternativer å velge mellom.

Aksjehandel: ikke så populært som før?

Tradisjonell aksjehandel består i å kjøpe x antall aksjer, og med et mål om å selge med fortjeneste etter at aksjen har gått opp i kurs.

Banksparing: Null risiko, null avkastning

I disse tider er det mange som selger aksjene sine. Heller penger i bank enn i aksjer. Banken er som regel helt trygg den, men avkastnigen i bank er ikke mye å skrive hjem om.

Problemet med å ta liten risiko, er at avkastningen også blir beskjeden. Det du får i renter i banken tilsvarer omtrent det inflasjonen spiser opp, og kanskje ikke det en gang. Det vil si at du ikke tjener penger på å ha penger stående i banken i det hele tatt.

Valutahandel: muligheter for stor avkastning

Som med aksjehandel innebærer valutahandel både risiko og muligheter for å tjene penger. Forskjellen er først og fremst at valutamarkedet er så mye større enn verdens aksjemarkeder kombinert.

Valutamarkedet er gigantisk, og likviditeten er bedre enn noe annet finansmarked. Vil du selge eller kjøpe en valuta, så får du solgt/kjøpt på øyeblikket. Du trenger aldri vente eller brenne inne med en valuta du ikke ønsker å beholde lenger.

Handel med valuta har blitt utrolig populært bare de siste årene. Faktisk er det først nå nylig at valutahandel har blitt tilgjengelig for privatpersoner.

Vi skal ikke mange år tilbake i tid før valutamarkedet var forbeholdt rikinger, store selskaper og sentralbanker. I dag kan praktisk talt alle prøve seg på valutahandel med virkelige penger, og muligheten for å oppnå skyhøy avkastning er det som lokker mange.

Klikk her om du ønsker å prøve aksjehandel gratis

Tjene på sosiale medier

Slik tjener du penger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat...

Visste du at noen tjener millioner (til og med milliarder!) på sosiale medier? Det er drømmen for mange, og selv om ingen blir millionær over natten, så er det faktisk mulig for de fleste å tjene penger på Instragram, SnapChat, YouTube, Facebook og andre sosiale medier. Inspirasjon får du her...

Blogging for penger

Blogging: Vil du også tjene penger fra din egen blogg?

Det er ikke så vanskelig å tjene penger på blogging som mange tror. Hvorfor ikke lage en blogg og tjen penger på blogging du også!

Tjene penger på internett

Vil du tjene penger på internett?

Aldri før har det vært så mange gode muligheter til å tjene noen kroner på internett. Her får du en guide til alle de beste måtene å tjene penger på internett akkurat nå. Tips for alle og enhver som drømmer om å tjene online finner du her!

Begynne med valutahandel

Valutahandel: Slik begynner du med valutahandel

Slik lykkes du med valutahandel. Mange drømmer om å lykkes med å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Her er en begynnerguide til valutahandel.

Tjene på apps og spill

Tjen penger på å spille dataspill og å teste apps?

Ja, det er faktisk ikke umulig: Du kan nå tjene penger på å gjøre noe så morsomt som å spille dataspill og teste apps, og få betalt for å skrive anmeldelser eller gi rating/likes av disse, eller bare av å teste. Se mer her...

Opsjonshandel

Opsjonshandel: Opsjoner er hot hvis du drømmer om en enorm formue

Å handle opsjoner er ikke uten risiko, men de som virkelig lykkes med opsjonshandel er kjent for å tjene enormt mye penger. Det krever en del, men til gjengjeld er det formidable verdier som venter på den som knekker suksess-koden innen opsjonshandel.