Tjene penger på blogging

Mange ønsker å tjene penger på blogging, men det er ikke så lett som du kanskje tror. Med disse tips til hvordan du driver en inntektsbringende blogg kan du komme litt på vei.

tjene penger blogging blogging

Det er mulig å tjene store penger på å drive egen blogg. Det er ikke spesielt tidkrevende, og selv om du har bare ett innlegg i uken kan det være nok til å holde på leserne dine. Finn ut hvordan du får trafikk til bloggen og hva de store hemmelighetene til å tjene penger på blogg er.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjene penger på internett

Mange i Norge tjener gode penger på å blogge. Du lurer kanskje på hvordan en blogger får inntekter, og det kommer vi til snart.

Tjener hundre tusen i måneden

Noen tjener veldig mye på bloggene sine, enkelte norske jenter og gutter ned i 14-15 års alder tjener mer enn begge foreldrene til sammen. Hvis en tenåring kan tjene over 100.000 i måenden, da skulle kanskje du også kunne klare det?

Vi ser på hemmeligheten til noen bloggere.

"Rosabloggere" har tjent gode penger på bloggen sin. Fellestrekket for mange bloggere er at de fokuserer på temaer som interesserer mange, slik som sminke, klær, mote, eller de spiller på kropp og sex, mer eller mindre ubevisst. Det er ikke bare jenter som tjener godt på blogg, like mange gutter håver inn penger på bloggen sin.

Hvis en fjortis kan tjene hundretusener i måneden på blogg, kan ikke du også det?

Start med å få deg et eget domene og webhotell på Bluehost.

Tjene på blogg: Dette trenger du

Mange i Norge tjener altså på blogg, og noen tjener opptil flere tusen kroner om dagen. Andre klarer ikke å tjene en tusenlapp i måneden en gang.

Dette må du gjøre før du i det hele tatt kan begynne å tjene penger på bloggen din:

  • Skaff deg et domene (gjerne dittnavn.com eller noe mer fengende som er lett å huske)
  • Skaff deg et webhotell (her lagres dine datafiler, altså bilder og blogginnleggene dine mm.)

Du får kjøpt billige domener på Bluehost, her har de også rimelig hosting (og gratis domene til de som bestiller hosting/serverplass - noe du ha for å lansere bloggen din på nett). Unngå gratis løsninger, alle de bloggerne som tjener mest benytter egen hosting.

Til de som ikke har fått det med seg, så har altså Bluehost en mulighet til å opprette en blogg enkelt direkte via deres systemer. Dette er gratis tilbehør til alle som bestiller hosting hos Bluehost (og da er også domene gratis/dvs. inkludert i prisen).

Hvilket domene skal du velge?

Et domene vet vel alle hva er. Det mange likevel ikke tenker over er hvilket domene man bør velge.

Et dårlig valg vil være for eksempel mittnavn.blogger.com - en seriøs blogger velger ikke et slikt underdomene. Du må skaffe deg ditt eget domene, som for eksempel mittnavn.com eller mittkallenavn.net.

Fornavnet pluss noe annet som passer til kan også fungere godt. Eksempel: terjegutten.com.

Har du en spesiell interesse (hvem har vel ikke det) så kan du gjerne bruke det i domenenavnet til bloggen din. For eksempel mobilnerden.com. Et domenenavn som beskriver deg selv eller din status kan også være nyttig. For eksempel fotballfrue.com.

Viktig å huske når du kjøper domene:

Ikke bruk underdomener. En blogg må være på eget domene, ikke på et billig (gratis) underdomene. Betal for hosting, det vil alltid lønne seg hvis du skal tjene penger på bloggen din.

Gratis blogger inneholder reklame og mye skjult kode som samler inn informasjon om dine besøkende og mye uønskede finesser som vi ikke skal gå inn på her. Det har blitt skrevet om mange ganger før, og konklusjonen er alltid at man bør kjøpe eget domene og egen serverplass, spesielt dersom man forventer å tjene penger på bloggen.

Bruk en god hosting tjeneste. Den vi har anbefalt ovenfor er som du ser Bluehost. Dette er fordi det er ingen tjeneste på nett som er bedre hvis du forventer å få en billig løsning og samtidig en enkel måte å lage og vedlikeholde bloggen din.

Design til bloggen

Du kan lage eget design eller benytte ferdige wordpress design (de får du gratis hos de fleste leverandører av webhotell). Dersom du ønsker et mer profft utseende kan du be noen som har greie på det å designe bloggen din. Det er forøvrig ikke så vanskelig å lage et bloggdesign selv heller, noe du enkelt kan gjøre med et fotokamera og et gratis bilderedigeringsprogram, sannsynligheten er stor for at du har et slikt program installert allerede på din datamaskin.

Å tjene penger på blogging

Så kommer vi til det mange sikkert har ventet på. Hvordan tjener man penger på bloggen sin?

  • Er bloggen din populær så er dette aldri noe problem. Har du 500 besøkende eller flere per dag vil du lett kunne hente inn annonsører.
  • Du kan også selge egne tjenester eller promotere deg selv via bloggen, noe som kan sees på som en indirekte inntektskilde (bruke bloggen til å få jobber og freelance tilbud, for eksempel).

Problemet er at mange blogger aldri blir populære. De har kanskje 50 faste lesere, men hvordan skal man få 1000 til 100.000 lesere til bloggen sin?

Trafikk er stikkordet. Hvis du får trafikk til bloggen din, så tjener du penger. Det er ikke problem å tjene penger på en blogg så lenge trafikken er der.

For å få trafikk til bloggen anbefaler vi at du benytter denne Submitter-tjenesten, som i løpet av kort tid vil hjelpe deg å få flere lesere via søkemotorer, uten at det krever særlig med arbeid fra din side. Effekten vil du kanskje først se etter 1-2 månender, men det vil kunne mangedoble antallet lesere og er virkelig verdt det (på internett er trafikk nesten det samme som penger). Klikk på lenken for mer informasjon.

Kurs i å tjene penger på blogg

Du har kanskje hørt om nettsiden Denne guiden om å tjene penger på blogg viser deg alle triksene du kan bruke å tjene penger på blogging. Dette er faktisk en utmerket side for alle bloggere, enten du er helt grønn på det å skulle skape inntekter på bloggen din, eller om du er en kommersiell blogger som allerede omsetter for millioner av kroner. Dette er en svært interessant side som vi anbefaler at alle bloggere tar seg en tur innom. Her får du mange gode tips som ganratert kommer til å gjøre deg til en bedre blogger, og du kommer garantert til å lære noe som vil hjelpe deg å skape inntekter på bloggen din.

En annen side som ikke direkte handler om blogging, men om det å tjene penger på egne nettsider, er denne guiden om å tjene penger på nett. Her får du en innføring i en ide med stort potensiale, og siden omtaler helt konkret hvordan du kan tjene penger på blogging og andre typiske nettbaserte aktiviteter.

Med disse tipsene kan du lage en blogg allerede i dag, og etter hvert begynne å tjene virkelig gode penger på blogging. Dette er ikke gjort over natten, men som vi sa innledningsvis: hvis en rekke tenåringsjenter klarer å tjene penger på bloggen sin, hvor vanskelig kan det egentlig være?