Blogging: Vil du også tjene penger fra din egen blogg?

Det er ikke så vanskelig å tjene penger på blogging som mange tror. Hvorfor ikke lage en blogg og tjen penger på blogging du også!

Blogging for penger

Blogg for penger: Det er mye lettere å tjene penger på blogging enn hva mange tror. Det finnes allerede flust med norske bloggere. Noen få har "knekt koden" og blitt rik på å blogge her i landet. Nå kan du også lære deg hvordan du tjener gode penger på blogg.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjen penger

Lag en blogg på 1-2-3: Det er enkelt å lage en blogg akkurat slik du vil ha den. Du må gjøre dette via et webhotell-selskap, vi kan anbefale Hostinger som er veldig gode på webhotell samtidig som de har svært lave priser. Her får du alt du trenger for å lage bloggen og få den ut på nett. Du får også domene der, gratis om du kjøper webhotell-tjenester fra de. Bloggen kan du opprette på bare få minutter, og du kan starte ditt eget blogg-eventyr.

Det er enkelt å opprette en blogg, og ikke så vanskelig å begynne å få inntekter på den heller. Vi viser deg hvordan du tjener penger på blogg.

Blogg og tjen penger på 1-2-3

1. Kjøp domene og webhotell: Start med å skaffe deg et dot-com domene og et webhotell. Du kan bestille domene og webhotell her, og her er domenet inkludert i prisen ved bestilling av webhotell, slik at det blir oversiktlig og forutsigbart hva du skal betale. Du får der alt du trenger for å begynne, inkludert webhotell av høy kvalitet.

2. Lag bloggen din. Dersom du benytter en løsning fra Hostinger som nevnt ovenfor, er dette så enkelt at alle kan gjøre det med bare noen få klikk, og resultatet blir like imponerende hver gang (Du kan også få en ferdig installert Wordpress-blogg hos Hostinger). Alternativt kan du lære deg mer om webutvikling på egenhånd, men det er tidkrevende og slett ikke nødvendig dersom du skal blogge.

3. Lær deg å tjene penger på bloggen. Hemmeligheten til å tjene penger på blogg ligger i å finne måter å tjene penger på bloggen sin. Dette er et omfattende tema, og krever en god gjennomgang. Her er en interessant fremgangsmåte om du vil lære hvordan du kan tjene penger på blogging, og i motsetning til mange tilsvarende sider som finnes der ute så har denne substans: Her får du servert smarte tips og du sparer månedsvis med frustrasjon ved å unngå typiske nybegynnerfeil. Lær deg hvordan du tjener på blogging først som sist...

Få din helt egen blogg

Vi skal her vise deg hvordan du kan få din helt egen blogg, og hvordan du tjener penger på den.

Med en egen blogg på eget domene har du gode muligheter til å skape inntekter, og du står helt fritt til å gjøre akkurat det du vil med bloggen din.

Gratis er verst. Betal for webhotell og domene!

Gratis domene, gratis webhotell, og gratis blogg? Nei takk! Ikke bruk gratis løsninger, det vil alltid og uten unntak straffe seg på lengre sikt. Disse løsningene setter store begrensninger i forhold til blant annet hvilke inntektskilder du kan få, men også i forhold til personvern, sikkerhet og frihet til å bestemme over bloggen din selv.

Det er sjokkerende å se hvor mange som blogger på gratis-blogger som blogg.no eller blogger.com. Med tanke på hvor lite som skal til for å få din helt egen blogg på et eget domene, er det virkelig ingen unnskyldning til å benytte seg av gratis bloggløsninger. Skal du tjene penger på blogg, lønner det seg å investere noen få kroner på et eget domene først.

Spar deg for mye unødvendig arbeid, og kjøp et bra og rimelig webhotell, og et domene; dette koster lite og det har alle som blogger råd tid. Dessuten vil det lønne seg med tanke på senere inntjening.

Greit, det var første bud: Betal alltid for domene og webhotell dersom du ønsker en inntektsbringende blogg.

Nå som vi har fått det ut av verden, la oss se på hvordan du kommer i gang med å få deg et eget domene og webhotell, til en pris du kan leve med og til en kick-ass kvalitet. Deretter skal vi se på hvordan du kan begynne å tjene penger på bloggen.

Domene og webhotell til bloggen din

Lag en blogg på 1-2-3: Det er enkelt å lage en blogg akkurat slik du vil ha den. Du må gjøre dette via et webhotell-selskap, vi kan anbefale Hostinger som er veldig gode på webhotell samtidig som de har svært lave priser. Her får du alt du trenger for å lage bloggen og få den ut på nett. Du får også domene der, gratis om du kjøper webhotell-tjenester fra de. Bloggen kan du opprette på bare få minutter, og du kan starte ditt eget blogg-eventyr.

Det første du må gjøre når du skal opprette en egen blogg er å skaffe deg et webhotell og et domene.

(Til de som ikke vet hva et webhotell er, her er en rask forklaring: Et webhotell er nødvendig for at bloggen din skal vises på internett. Webhotellet er der du legger ut datafilene til bloggen din; bruker du Hostinger gjøres dette automatisk og du trenger ingen spesielle datakunnskaper for å gjøre dette på egenhånd.)

Ikke kjøp dot-NO domener: Det er bare norske selskaper og foretak som kan kjøpe NO-domener. Hvis du kjøper et domene med norsk domene må du også være klar over at det følger med en hel del lover, signering av papirer, og du får en del spam på kjøpet. Norske domener har forøvrig elendig personvern, forvent en storm av telefonselgere og falske svindel-fakturaer i postkassen etter å ha registrert et NO-domene i ditt navn. Dessuten er det som regel mange ganger dyrere med et .no domene enn f.eks dot-com domener.

De beste domenene er COM, NET og ORG.. Velg COM hvis det er ledig, ingen domener er så verdifulle som .com domener! Domenet kan gjerne også være et NET eller ORG. I tillegg finnes det nå også mange andre spennende alternativer, som for eksempel CLUB, STORE, SITE, GLOBAL, LONDON og tusenvis av andre eldelser.

Domenesøk: Finn ledige domener her

Domenet bør være relatert til navnet på bloggen. For eksempel, hvis vi tenker oss en blogger, Ola Nordmann. Ola Nordmann sin største hobby er å reise rundt om i verden å teste diverse solstrender. Han kaller bloggen sin for Ola i Sola, og registrerer domenet olaisola.com.

For å være på den sikre siden registrerer han også .org og .net versjonen av dette domenet, slik at han nå er eier av tre domener: olaisola.com; olaisola.net; olaisola.org. De to sistnevnte peker til .com versjonen, hvilket betyr at om du går til olaisola.net så vil du automatisk bli sendt til olaisola.com.

I de fleste tilfeller er ikke dette nødvendig å kjøpe mer enn .com versjonen, men om du hadde hatt et bra .com domene så burde du også sikret deg .net og .org om de er ledig. Hadde du hatt reisebloggen.com for eksempel, så burde du også sikret deg reisebloggen.net og reisebloggen.org. Olaisola.com derimot er et såpass særpregent domenenavn at det strengt tatt holder å kapre .com domenet.

Kjøp billig domene og få en gratis blogg hos Hostinger

Mange muligheter til å tjene penger på blogg

Mulighetene til å tjene på blogg er mange, faktisk alt for mange til at vi kan få til en komplett gjennomgang her. Vi skal likevel forsøke å gi et bilde på hva du må gjøre for å tjene penger på bloggen din.

Det kan ta flere år å lære seg de mest grunnleggende triksene om hvordan man tjener penger på blogging. Ikke uten grunn at så mange bloggere ikke klarer å tjene store penger på bloggen sin.

Det handler ikke bare om hvor mange lesere du har, faktisk er det noe som er viktigere, og det er hvor godt du utnytter potensialet i bloggen din.

Du kan tjene gode penger på en blogg som har bare 100-500 lesere om dagen, det er slett ikke nødvendig å være på noen bloggliste for å tjene penger. Faktisk kan det være slik at små nisjebloggene har større inntektspotensiale enn mange av de største bloggene, fordi nisjebloggene når ut til et svært målrettet publikum, og dette gir også helt unike muligheter til å tjene penger.

Hvordan tjene penger på blogging

Hvis folk hadde visst hvor lett det var å tjene penger på blogg, så ville alle gjort det. Men det er ikke så mange som har funnet oppskriften - eller "knekt koden" - til hvordan man tjener penger på blogging. Det vil ta lang tid å lære seg triksene på egenhånd.

I stedet for å bruke de neste månedene og kanskje årene på å finne ut hva som er den beste måten å tjene penger på blogg, anbefaler vi at du søker råd hos de proffe bloggerne.

Med "proffe bloggere" mener vi ikke nødvendigvis de med flest lesere, for du trenger ikke all verdens med lesere for å begynne å tjene gode penger på bloggen din.

Om du ønsker mer informasjon finnes det mye gratis tips på nett, og dessuten er det også noen guider som det kan være verdt å betale for. Her er for eksempel en god guide som viser hvordan man tjene penger på blogging fra begynnelsen av, og er verdt et besøk hvis man drømmer om å bygge store blogginntekter.

Tjene på sosiale medier

Slik tjener du penger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat...

Visste du at noen tjener millioner (til og med milliarder!) på sosiale medier? Det er drømmen for mange, og selv om ingen blir millionær over natten, så er det faktisk mulig for de fleste å tjene penger på Instragram, SnapChat, YouTube, Facebook og andre sosiale medier. Inspirasjon får du her...

Tjene penger på internett

Vil du tjene penger på internett?

Aldri før har det vært så mange gode muligheter til å tjene noen kroner på internett. Her får du en guide til alle de beste måtene å tjene penger på internett akkurat nå. Tips for alle og enhver som drømmer om å tjene online finner du her!

Begynne med valutahandel

Valutahandel: Slik begynner du med valutahandel

Slik lykkes du med valutahandel. Mange drømmer om å lykkes med å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Her er en begynnerguide til valutahandel.

Tjene på apps og spill

Tjen penger på å spille dataspill og å teste apps?

Ja, det er faktisk ikke umulig: Du kan nå tjene penger på å gjøre noe så morsomt som å spille dataspill og teste apps, og få betalt for å skrive anmeldelser eller gi rating/likes av disse, eller bare av å teste. Se mer her...

Opsjonshandel

Opsjonshandel: Opsjoner er hot hvis du drømmer om en enorm formue

Å handle opsjoner er ikke uten risiko, men de som virkelig lykkes med opsjonshandel er kjent for å tjene enormt mye penger. Det krever en del, men til gjengjeld er det formidable verdier som venter på den som knekker suksess-koden innen opsjonshandel.

Aksjehandel for begynnere

Aksjehandel for begynnere: Slik begynner du med aksjer

Mange ønsker å begynne med aksjehandel, og hvorfor ikke: Du kjenner kanskje noen som har tjent store penger på aksjer, eller fått med deg historier i mediene om dyktige tradere som har blitt millionærer. Hvor vanskelig kan det være! tenker du kanskje. Les om aksjehandel for begynnere her.