Valutahandel: Slik begynner du med valutahandel

Slik lykkes du med valutahandel. Mange drømmer om å lykkes med å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Her er en begynnerguide til valutahandel.

Begynne med valutahandel

La pengene dine jobbe for deg. Valutahandel har kapret interessen til privatpersoner over hele landet. Har du litt penger å investere kan valutahandel være akkurat det du leter etter.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjen penger

Kortversjonen: Hvis du vil begynne med valutahandel, bør du først prøve med en gratis demokonto. Det vanligste er å begynne med en såkalt sosial trading type konto, eller man kan velge en tradisjonell nettmegler.

Valutahandel kan være en fornuftig måte å investere penger. Du kan plassere penger i valuta og håpe på verdistigning etter en tid, eller ta del i aktiv trading (daytrading) hvor du kan tjene på både stigende og fallende valutakurser hvert minutt hele døgnet.

Valutahandel – enkelt forklart

Viktig om valutahandel: Handel med valuta innebærer både risiko og muligheter for å tjene penger. Du tjener penger på å spekulere på bevegelser i valutakursene. Sett deg inn i risikoen til det instrumentet du skal handle før du begynner. Bruk kun penger du har råd til å tape!

Inntektspotensiale i valutahandel: En dyktig valutaspekulant kan tjene flerfoldige millioner i året, selv med begrenset egenkapital.

I valutahandel er det svingninger i valutakurser du kan tjene penger på. En valutahandel transaksjon består alltid av et samtidig kjøp og salg. Samtidig som du kjøper en valuta, må du selge en annen.

Eksempel: Du bruker norske kroner til å kjøpe US dollar - hvilket betyr at du selger norske kroner.

Hvor mye kan du tjene på valutahandel?

Dette beror på en rekke faktorer, men først og fremst disse: Hvor mye er du villig til å investere (risikere), og hva er ditt kunnskapsnivå?

Valutahandel er enkelt å lære

En trader må først lære seg det grunnleggende om valutahandel. Den letteste måten å lære seg valutahandel på er å faktisk øve seg i markedet: Begynne å handle, prøve ulike strategier, og observere resultatene. Det finnes gratis demoer fra nettmeglere, ikke alle tilbyr dette, men alle meglerene nevnt på dette nettstedet skal ha øvelseskontoer tilgjengelig.

Risiko og potensiell avkastning fra valutahandel

Det er som regel en sammenheng mellom potensiell avkastning og risiko. Valutahandel gir deg muligheten til å tjene enormt mye penger, men vær også klar over at alle investeringer innebærer risiko, og handel med valuta er intet unntak.

Risikoen er imidlertid veldig variabel, størst risiko er det dersom du handler på marginer (også kalt giring, dette kommer vi tilbake til).

Heldigvis er det slik at du i valutahandel i stor grad kan tilpasse din risikoprofil, enten du foretrekker lav til moderat risiko, eller høyrisiko.

Risikotilpasning er noe du vil forstå bedre etter hvert som du prøver deg i valutamarkedet. Å prøve seg frem og finne sin egen strategi er nøkkelen til å lykkes i valutahandel.

Hvor mye penger bør du investere i valuta for å tjene noe vesentlig?

Du kan begynne med så lite eller så mye som du selv ønsker. Det er mulig å tjene millioner selv med ganske beskjedne innskudd, men forvent ikke å bli rik bare ved å investerer noen få tusenlapper.

Dersom du forventer å kunne leve av inntekter fra valutahandel, bør du nok ha minst 200.000 til 500.000 kroner i startkapital, i tillegg til å ha en profitabel strategi. Imidlertid kan du begynne med mye mindre beløp enn dette dersom du kun ønsker å drive på hobbybasis.

En god tommelfingerregel: Ikke risiker mer enn du har råd til å tape.

Slik tjener du penger på valutahandel

Hvordan kan du tjene penger på valutahandel? Du tjener penger dersom verdien på den valuta du kjøper går opp i forhold til den valuta du selger.

Eksempel: Du kjøper euro med norske kroner. Hvis euro går opp i verdi i forhold til norske kroner, kan du veksle tilbake euro mot norske kroner, og du vil tjene penger. Legg også merke til at du ikke bare kjøper euro, men du selger samtidig norske kroner. I enhver valutahandel foregår et samtidig kjøp og salg.

Vanskeligere er det ikke å tjene penger på valutahandel. Det neste vi må ha klart er hvordan dette gjrøes i praksis: Hvilke tjenester skal du benytte, og hvordan utføres valutahandel i praksis?

Nettmeglere til valutahandel

Valutahandel foregår via en nettmegler. Det finnes et stort utvalg nettmeglere. Vi anbefaler at du benytter en nettmegler spesialisert innen valutahandel.

Av de nettmeglere vi selv har prøvd, finnes to, høyst tre, nettmeglere som tilfredsstiller våre krav til valutahandel på nett.

Det er spesielt et par kandidater som skiller seg ut, og som har spesialisert seg nettopp på valutahandel. Disse har vi selv utelukkende positive erfaringer med, og omtales nedenfor.

Oppsummering om nettmeglere og valutahandel

 • Mange nettmeglere på markedet. Vær trygg ved å velge en nettmegler som spesialiserer seg innen valuta, og som er regulert av offentlige finansmyndigheter! Vi har to konkrete anbefalinger, en for proff-brukeren og en for hobbyinvestoren:
 • Sosial trading er et godt valg hvis du vil trade via et brukervennlig og åpent handelssystem, der du kan følge og kopiere andre brukere. Et godt valg for begynnende tradere.
 • Andre nettmeglere er best for tradere som vil ha en komplett handelsløsning. Optimalt for profesjonelle tradere, men gratis innføringskurs gjør at dette er en plattform som kan benyttes på alle nivåer.
 • Risiko: Husk at valutahandel innebærer vesentlig risiko! Du bør derfor kun investere penger du har råd til å tape.

Hjemmekontor: Jobb hjemmefra som trader

Vil du jobbe hjemmefra og være din egen sjef? Drømmen om å tjene penger fra et hjemmekontor kan bli til virkelighet. Her er noen gode tips til deg som ønsker å få en jobb som er godt betalt og som gir maksimal frihet.

Valutahandel kan gi deg det beste i verden, dersom du lykkes med det:

 • Jobb hjemmefra når du vil
 • Bli din egen sjef
 • Tjen mye penger og bli rik
 • Få frihet til å gjøre det du vil i livet

Mange ønsker seg nok å være i en slik situasjon. En tilværelse der du selv bestemmer over din arbeidstid og der din innsats og dyktighet avgjør hvor mye penger du tjener. Et liv som gir deg maksimal frihet til å leve livet akkurat slik du drømmer om...

Såklart, en slik bekymringsfri og luksuriøs tilværelse kommer ikke av seg selv. Det krever planlegging og arbeid.

Slik begynner du å jobbe hjemmefra

Det å jobbe selvstendig kan være det beste i verden, men du må også være i stand til å si "nei" til mye hvis du skal lykkes som selvstendig.

I starten betyr det kanskje at du må si opp jobben, eller gi avkall på attraktive jobbtilbud. For du skal bli din egen sjef nå, din egen lykkes smed. Det er et stort valg som krever selvdisiplin og en lyst til å lykkes.

Ingenting er som å leve av valutahandel. Likevel, når du til slutt lykkes med valutahandel, da kan du virkelig utfolde deg og leve drømmelivet. Det er ingenting som er bedre. Alt har sine oppturer og nedturer. Alle taper litt og ingen kan vinne hele tiden på valutahandel, men i det store og hele, så lenge du tjener godt og taper minimalt, er dette en av de mest luksuriøse tilværelsene som finnes på denne jord.

Her skal du ikke få falske forhåpninger til et liv i luksus, men en strategisk plan for hva du bør fokusere på hvis du skal lykkes som selvstendig valutaspekulant:

 • Fokus på selvstendig karriere: Hvis du vil lykkes med å jobbe hjemmefra og få fullt fokus på suksess som selvstendig spekulant, betyr det at du må avslutte dine tidligere forpliktelser. Eventuelt kan du gjøre det på kveldstid dersom du ikke har råd til å gå uten inntekt i noen måneder (Tips: Hos NAV kan du få gründerstipend eller eventuelt dagpenger hvis du går uten arbeid).
 • Disiplin til å jobbe: Skal du jobbe hjemmefra krever det at du fokuserer på arbeidet. En vellykket valutaspekulant kan jobbe 2-4 timer om dagen, og resten av dagen blir hellig fritid.
 • Bevare kapital: Som selvstendig valutaspekulant er du i en sårbar posisjon. Med en gang du taper kapitalen din, vil du ikke lenger ha noe middel å jobbe med. Da er det "game over". Derfor er det uhyre viktig at du benytter strategier for å begrense risiko, slik som stop-loss.

Det er to typer valutaspekulanter:

 • De som holder seg oppdatert og følger nyhetene: Noen som spekulerer i valuta er eksperter på bare ett valutapar (f.eks. dollar vs euro, eller pund vs euro), og andre trader alle mulige forskjellige valuta. Uansett er det viktig at du følger med litt. De viktigste valutanyheter vil du som regel få levert hos megleren din.
 • De som kun er tekniske spekulanter: For disse menneskene er alle nyheter uviktige. De mener at valutakursen og valutahistorikk i seg selv er nok til å predikere fremtidig utvikling av valutakurs.

Et supert tips helt til slutt...

Enten du er en nybegynner eller erfaren trader, så kan det være lurt å utnytte mulighetene som finnes i gratis demoer hos nettmeglere (forutsatt at du benytter en god demo hos en bra nettmegler). En slik demo er utmerket for å få erfaringer og lære mer om trading, og for de som allerede er erfarne er demoer utmerket for å teste tradingstrategier. Den beste demoen vi kjenner til har gratis sanntidskurser og alt du behøver: Vårt tips er derfor å prøve en gratis demo av en av de aller mest populære handelstjenestene.

Tjene på sosiale medier

Slik tjener du penger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat...

Visste du at noen tjener millioner (til og med milliarder!) på sosiale medier? Det er drømmen for mange, og selv om ingen blir millionær over natten, så er det faktisk mulig for de fleste å tjene penger på Instragram, SnapChat, YouTube, Facebook og andre sosiale medier. Inspirasjon får du her...

Blogging for penger

Blogging: Vil du også tjene penger fra din egen blogg?

Det er ikke så vanskelig å tjene penger på blogging som mange tror. Hvorfor ikke lage en blogg og tjen penger på blogging du også!

Tjene penger på internett

Vil du tjene penger på internett?

Aldri før har det vært så mange gode muligheter til å tjene noen kroner på internett. Her får du en guide til alle de beste måtene å tjene penger på internett akkurat nå. Tips for alle og enhver som drømmer om å tjene online finner du her!

Tjene på apps og spill

Tjen penger på å spille dataspill og å teste apps?

Ja, det er faktisk ikke umulig: Du kan nå tjene penger på å gjøre noe så morsomt som å spille dataspill og teste apps, og få betalt for å skrive anmeldelser eller gi rating/likes av disse, eller bare av å teste. Se mer her...

Opsjonshandel

Opsjonshandel: Opsjoner er hot hvis du drømmer om en enorm formue

Å handle opsjoner er ikke uten risiko, men de som virkelig lykkes med opsjonshandel er kjent for å tjene enormt mye penger. Det krever en del, men til gjengjeld er det formidable verdier som venter på den som knekker suksess-koden innen opsjonshandel.

Aksjehandel for begynnere

Aksjehandel for begynnere: Slik begynner du med aksjer

Mange ønsker å begynne med aksjehandel, og hvorfor ikke: Du kjenner kanskje noen som har tjent store penger på aksjer, eller fått med deg historier i mediene om dyktige tradere som har blitt millionærer. Hvor vanskelig kan det være! tenker du kanskje. Les om aksjehandel for begynnere her.