Slik tjener du penger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat...

Visste du at noen tjener millioner (til og med milliarder!) på sosiale medier? Det er drømmen for mange, og selv om ingen blir millionær over natten, så er det faktisk mulig for de fleste å tjene penger på Instragram, SnapChat, YouTube, Facebook og andre sosiale medier. Inspirasjon får du her...

Tjene på sosiale medier

Sosiale nettverk kan være en fin måte å tjene ekstra penger på. Det som i starten bare er et hobbyprosjekt, vil for noen utvikle seg til å bli en gigantisk pengemaskin.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjen penger

Kortversjonen: Det er mulig å tjene stort åp sosiale medier. Les om hvordan du tjener penger på Instragram, Snapchat, YouTube, Facebook og de andre sosiale mediene her. For en detaljert beskrivelse med mange gode tips, anbefales denne siden om å tjene på sosiale medier (siden er på engelsk, men godt beskrevet).

Det finnes utallige måter å tjene penger på sosiale medier, eller sosiale nettverk som det også kalles. Her skal du få lære mer om hvordan du også kan skape en inntekt fra sosiale medier.

Hvordan tjene penger på sosiale medier?

Sosiale medier er en gullgruve. Når du først finner kilden til gullet, er jobben enkel. Utfordringen er hovedsakelig å finne ut nøyaktig hvordan du tjener penger på sosiale nettverk slik som Facebook og Twitter.

Denne artikkelen vil forhåpentlig hjelpe deg slik at du kan begynne å tjene penger i de sosiale mediene. Vi tar for oss ett eksempel og en tjeneste av gangen.

Hvordan tjene penger på YouTube fra Norge

Det er ikke vanskeligere å tjene penger på YouTube fra Norge enn i andre land. Heller enklere. Du kan lage videoen på et hvilket som helst språk du behersker.

Noen har lykkes med å lage videoer på norsk, men disse kan også oversettes til engelsk eller andre større språk, slik at du når ut til flere og kan tjene enda mer penger.

Du trenger ikke selv å beherske å snakke språket, en tekst-til-tale (se omtale nedenfor) gjør underverker her om du vil lage mange videoer ved å benytte den samme videoen, men bare bruke forskjellig lydklipp til hver video.

Det er mulig å tjene gode penger på YouTube. Hvis du tror dette er tull, har du ikke fulgt godt nok med på hva som faktisk er mulig å oppnå på YouTube:

  • Det finnes eksempler på YouTubere som i en alder av 8 år tjente millioner av kroner hver uke.
  • Unboxing-videoer, der man åpner nye produkter og viser innholdet, er blitt stort og mange tjener svært gode penger på dette.
  • De største YouTuberene har tjent flere hundre millioner dollar gjennom sin karriere på videodelingsplattformen.

Det du ikke hører om, er alle de som tjener bare litt på YouTube. Noen tjener nok til et ekstra restaurantbesøk i uken, andre nok til å dekke husleie, eller til å kunne unne seg noen ekstra innkjøp eller en ferie.

Det finnes veldig mange som tjener småpenger på YouTube, og det er slik det begynner for alle YouTubere.

Det starter med å tjene bare litt, men etter en stund begynner disse inntektene kanskje å vokse. Det blir for noen nok til å kunne leve av YouTube.

Mange mennesker tjener gode penger på YouTUbe. Vi hører mest om de mest ekstreme tilfellene, de som tjener millioner om dagen eller i uken. Du hører ikke om de millionene av YouTubere som bare tjener litt, og de mange som tjener mer enn bare litt.

Hvordan kan man begynne å tjene penger på YouTube?

Det er enkelt å begynne, og det koster lite å prøve.

Du trenger ikke en gang vise deg selv foran kamera. Ikke en gang din egen stemme trenger du å bruke! Så dersom du ønsker å tjene penger på videoer, finnes det faktisk ingen unnskyldning.

Slik går du frem om du vil tjene på YouTube:

A) Velg din nisje. Først må du finne ut hvilken video du skal lage. Velg en kategori, noe du er interessert i. Deretter begynner du å lage flere videoer om dette temaet.

B) Lage videoene uten å selv stå foran kamera. Du trenger altså ikke lage videoene selv, og du kan benytte bilder og video som andre har gjort tilgjengelig og som det er tillatt å bruke på nytt. Dette omtales i detalj på denne flotte siden: Hvordan tjene på YouTube ved å bruke andres innhold (lovlig).

C) Lag en tekst og tale til videoen og om du ikke ønsker å spille inn lyden selv, kan du benytte et lydprogram som lager automatisk tekst-til-tale. Se denne om du ønsker å få proff lydkvalitet på opplest tekst på så mange videoer du måtte ønske.

D) Å laste opp videoen til YouTube er enkelt. Når du først har disse på datamskinen din eller mobilen, er dette noe alle bør klare, og YouTube har egne instruksjoner på dette.

E) Begynne å tjene penger på YouTube. Har du gjort alt riktig frem til dette punktet, så har du nå noen videoer ute på YouTube, og disse kan du begynne å tjene på. Det enkleste er å benytte programmet som allerede finnes i YouTube, og du vil få betalt på visninger når du viser annonser for videoene dine. Man tjener penger hver gang noen ser dine videoer, og som sagt er det kanskje bare litt penger i starten, men lag mange nok videoer og du kan begynne å tjene forholdsvis mye penger. Det er enkelt å komme i gang, alt du trenger å gjøre er blitt fortalt her, og resten vil du garantert finne ut når du prøver det frem. Vanskeligere er det ikke.

Tjene penger på Facebook

Facebook er for mange den største og beste gullgruven på nettet. Til tross for det store antallet brukere, er det ikke mange som har funnet ut hvordan du kan gjøre Facebook til en pengemaskin.

Vi har imidlertid sett mulighetene lenge, og vet om flere ting du kan gjøre for å tjene penger på Facebook.

Så hvordan tjener du penger p åfjesboka? Du har selvfølgelig bedrifter og selvstendig næringsdrivende som bruker det som en reklamekanal, og som et resultat av dette får seg nye kunder. Denne metoden er en indirekte måte å tjene penger via Facebook.

Hvordan tjene penger på Facebook?

Det finnes mange muligheter til å tjene penger på Facebook, men det er ingen som kommer til å gi deg oppskriften gratis. Dette fordi de fleste bruker lang tid på å finne ut hvordan man tjener penger på fjesboka.

Noen er imidlertid villige til å dele hemmelighetene om hvordan det er mulig å tjene penger på Facebook, men kun i bytte mot betaling. Andre velger å holde kjeft når de finner en gullgruve, og det har vi også tenkt å gjøre.

Et lite tips på veien skal du imidlertid få: Her er en guide til hvordan du tjener penger på Facebook ved hjelp av "Liker-knappen". Denne brukte vi selv for å finne ut hvordan man kan tjene gode penger via Facebook.

Bruk Twitter til å tjene penger

Twitter er en mikrobloggingtjeneste der du som bruker kan sende og lese andre brukeres oppdateringer (kalles tweets). En tweet kan være på maksimalt 140 tegn. Det er egentlig hele konseptet, men hvordan kan du tjene penger på dette.

For det første, husk på at det er mange som bruker Twitter, også i Norge. Dette er en mulighet til å nå ut til veldig mange mennesker. Og når du først klarer å nå ut til mange mennesker, er mulighetene gode for å tjene penger.

En måte folk tjener penger på Twitter på, er å få betalt for sine tweets. For å få betalt for det du "twitrer" så må du nok ha en del følgere som daglig følger med på nettopp dine tweets. De som betaler deg kan for eksempel være annonsører, bedrifter eller f.eks. blogg-eiere som forsøker å gjøre sin blogg kjent gjennom dine tweets.

Vi har ikke prøvd å tjene penger på Twitter selv, men vet om at det er mange som gjør gode penger på det, faktisk også norske brukere.

Hemmeligheten til å tjene penger på å "twittre" må du nok finne selv. Eventuelt kan du jo se om du blir noe klokere av denne guiden om å tjene penger på Twitter.

Inntekter fra YouTube

YouTube har etter hvert blitt en pengemaskin for flere enn Google. Er du dyktig på å lage gode videoer, vil det være muligheter til å tjene penger her.

Som med andre sosiale medier, kan YouTube brukes som en markedsføringskanal både for bedrifter og privatpersoner. Markedsføring er imidlertid bare en indirekte måte å tjene penger fra YouTube.

Finnes det noen måter du kan tjene penger direkte via YouTube?

Google har vel et annonseringsprogram hvor du kan dele annonseinntektene som nettgiganten tjener. Hver gang en annonse vises og klikkes på mens noen ser på nettopp din video, tjener du penger.

Det finnes selvsagt en hav av muligheter for den som ønsker å tjene penger på YouTube også, her kan vi anbefale denne nettsiden som viser deg hvordan du tjener penger på YouTube.

Blogging for penger

Blogging: Vil du også tjene penger fra din egen blogg?

Det er ikke så vanskelig å tjene penger på blogging som mange tror. Hvorfor ikke lage en blogg og tjen penger på blogging du også!

Tjene penger på internett

Vil du tjene penger på internett?

Aldri før har det vært så mange gode muligheter til å tjene noen kroner på internett. Her får du en guide til alle de beste måtene å tjene penger på internett akkurat nå. Tips for alle og enhver som drømmer om å tjene online finner du her!

Begynne med valutahandel

Valutahandel: Slik begynner du med valutahandel

Slik lykkes du med valutahandel. Mange drømmer om å lykkes med å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Her er en begynnerguide til valutahandel.

Tjene på apps og spill

Tjen penger på å spille dataspill og å teste apps?

Ja, det er faktisk ikke umulig: Du kan nå tjene penger på å gjøre noe så morsomt som å spille dataspill og teste apps, og få betalt for å skrive anmeldelser eller gi rating/likes av disse, eller bare av å teste. Se mer her...

Opsjonshandel

Opsjonshandel: Opsjoner er hot hvis du drømmer om en enorm formue

Å handle opsjoner er ikke uten risiko, men de som virkelig lykkes med opsjonshandel er kjent for å tjene enormt mye penger. Det krever en del, men til gjengjeld er det formidable verdier som venter på den som knekker suksess-koden innen opsjonshandel.

Aksjehandel for begynnere

Aksjehandel for begynnere: Slik begynner du med aksjer

Mange ønsker å begynne med aksjehandel, og hvorfor ikke: Du kjenner kanskje noen som har tjent store penger på aksjer, eller fått med deg historier i mediene om dyktige tradere som har blitt millionærer. Hvor vanskelig kan det være! tenker du kanskje. Les om aksjehandel for begynnere her.