Opsjonshandel: Opsjoner er hot hvis du drømmer om en enorm formue

Å handle opsjoner er ikke uten risiko, men de som virkelig lykkes med opsjonshandel er kjent for å tjene enormt mye penger. Det krever en del, men til gjengjeld er det formidable verdier som venter på den som knekker suksess-koden innen opsjonshandel.

Opsjonshandel

Slik handler du opsjoner i Norge. 1) Du kan lære alt om opsjonshandel gjennom eksperimentering hos trygge og regulerte nettmeglere. 2) Den beste måten å starte for nybegynnere er ved å prøve forskjellige gratis demo-kontoer hvor det er mulig å handle opsjoner uten å risikere egne penger. 3) Når du har øvd deg med demoer hos flere nettmeglere, vil du nok forstå grunnleggende opsjonshandel, og kan være klar til å handle med virkelige opsjoner.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Tjen penger

Kortversjonen: Opsjonshandel er noe man kan lære seg, det viktigste er at du har motivasjonen til å lære. Den beste måten å lære er å prøve seg frem i markedet, men i begynnelsen uten å satse egne penger (du vil tape pengene dine om du bare prøver uten noen erfaring). Derfor, skal du starte med å velge en nettmeglere som tilbyr gratis demoer. Du kan da øve deg med opsjonshandel i markedet så lenge du ønsker, og du vil raskt finne ut om opsjonshandel er noe for deg. Her finner du en oversikt over de beste nettmeglerene som tilyr gratis demo-kontoer.

Mange drømmer om å tjene penger på trading. Hvis du er en av de som gjerne skulle ønske du kunne begynne å tjene penger som retail trader (private trader), så har vi noen enkle tips til deg.

Kan du bli rik på trading?

Selvfølgelig kan du det. Likevel betyr det ikke at det er enkelt å bli rik på å handle opsjoner, aksjer, eller hva det måtte være. Faktisk er det ganske vanskelig, men slett ikke umulig.

Det du trenger for å tjene penger på trading er først og fremst kunnskap og erfaring om trading og markedet. I tillegg trenger du litt penger, men du kan starte med små beløp. Har du ingen penger, kan du likevel begynne med en demo-konto, og du kan øve deg, du kan handle med virkelige penger senere når du har fått en bedre forståelse for trading.

Hvordan tjene penger på opsjoner?

Det er mulig å tjene penger på opsjonshandel, og du kan gjøre dette både via noen norske meglere og utenlandske nettmeglere. De større internasjonale meglerhusene er kanskje å foretrekke, for disse har et langt større tilbud, gode priser, og ikke minst svært gode handelsprogrammer hvor du kan handle direkte i mobiltelefonen eller på datamaskinen i nettleser eller ved nedlastbare tradingprogrammer.

  • Få oversikt over opsjons-nettmeglere. Hvis du ønsker å begynne med en gang, må du starte med å velge en nettmegler. Vi anbefaler at du prøver flere forskjellige nettmeglere, og start bare med et beløp du har råd til å tape, eller enda enklere: Start med en demo-konto og gratis demopenger.
  • Prøv en gratis demo. Her er en veiviser til hvordan du begynner med gratis opsjonshandel med demo-konto, dette er den desidert beste måten å lære handel med opsjoner.

Er det enkelt å tjene penger på opsjonshandel?

Enkelt er det nok ikke. Hvis noen prøver å overbevise deg om at det er enkelt, og at du bare må følge et system, eller kopiere handelssignaler fra en robot, så er det som regel svindel. Så enkelt er det ikke.

For det første, skal du bruke tid på å lære deg noe. Kunnskap er makt, og makt er penger. Tid er også penger, så derfor skal vi vise deg en måte å tjene penger på som det tar minimalt med tid å lære, i forhold til hvor enkelt det er å gjøre.

For å lykkes med dette kreves det at du setter deg godt inn i dette. I tillegg må du selvfølgelig ha en liten kontantbeholdning å starte med. Dersom du er relativt fattig, kan du starte med små beløper og likevel tjene på dette.

Metoden kan brukes med fordel, enten du har lite eller mye penger.

Du blir ikke rik av å investere bare 500 kroner, men det gir deg kunnskap som du kan bruke senere. Det viktigste er å lære seg hvordan man handler profitabelt. Når du etter hvert har mer penger, vil du kunne bruke den samme profitable strategien for å oppnå en bra avkastning.

De som allerede har mye penger, og som har penger som kan benyttes til trading, har store fordeler her. Du trenger absolutt ikke være millionær for å begynne, men for å tjene penger av betydning på denne metoden så bør du vel minst starte med 10.000 kroner, gjerne enda mer. Har du hundretusener eller millioner disponibel, og som du er villig til å risikere til opsjonshandel er det selvfølgelig enda bedre.

Hvordan unngå å tape penger

Så kommer vi til et viktig punkt: Handel med opsjoner innebærer risiko. Det betyr at om du ikke gjør ting riktig, vil du risikere å tape penger. Dette ønsker vi jo å unngå, det er jo det motsatte vi vil oppnå.

Vi trenger noen regler for at du skal komme godt ut av dette, slik at du kan unngå tap og samtidig tjene penger på den metoden vi her foreslår.

Aldri invester mer enn du har råd til å tape. Det er viktig å være realistisk. Noen ganger vil selv de beste investorer tape penger. Derfor er det en god regel å kun benytte penger man faktisk har råd til å tape. Med andre ord skal du ikke bruke penger som er spart opp til en hyggelig familieferie eller som skal brukes på å betale husleie eller betale ned på boliglån. Følger du denne regelen så er du allerede et hakk foran mange andre investorer, som setter gård og grunn på spill for å tjene penger. Det er det ikke verdt.

Følger du regel nummer 1 vil du ikke bli økonomisk skadelidende i alvorlig grad. Det er alltid surt å tape penger, men trikset er altså å kun risikere penger som du har råd til å tape. Man bør aldri trade med penger som er avgjørende for å privatøkonomien.

Slik begynner du å tjene penger på internett som retail trader i Norge

Det skrives så mye om hvordan man kan begynne å tjene penger på internett, men det er jo nesten bare tull det som skrives. I de fleste tilfeller er det bedre å finne seg en jobb.

Unntaket er det som er relatert til trading på nett. Her er det faktisk mulig å tjene seg rik. Betingelsen er likevel at du skal ta deg tid til å sette deg inn i det nødvendige.

De som vil blir rik fort, må gjøre noe ekstraordinært. Det holder ikke å gjøre som alle de andre. Dessverre er det ofte slik at de som prøver å bli rik fort, ender opp med det motsatte, de blir fattigere enn de var til å begynne med. Den som prøver å bli rik fort, blir altså heller fattig fort.

Ikke prøv å bli rik fort. Seriøs trading handler ikke om raske penger. Det handler om strategi, og å tenke fornuftig og langsiktig.

Trading er noe mange driver med, for all del. Likevel er det få som virkelig går inn for å gjøre det stort her. Bli en dedikert trader, og bestem deg for at du skal lykkes. Et tankesett som medfører suksess innebærer ofte å være motivert til å lykkes.

Hvordan tjene penger på trading? Innen trading finnes det mye forskjellig du kan spesialisere deg innen. For eksempel har vi aksjehandel, valutahandel, råvarehandel, og ikke minst opsjonshandel.

Innen opsjonshandel finnes det også mange grener. Det finnes mange forskjellige opsjonstyper. Vi har en spesiell favoritt som er utmerket med tanke på å tjene penger så hurtig som mulig.

Invester i opsjoner. Det er mange grunner til å handle opsjoner, men kort sagt så har opsjoner muligheten til å være ekstremt profitable investeringer, samtidig som det er enkelt å lære. Dessverre er det også mange som ender opp med å tape penger på opsjonshandel, som oftest fordi de ikke forstår hva de holder på med.

Hvordan tape penger

Du må sette deg inn i det du investerer, om du skal ha en mulighet til å lykkes som trader. Hvis du behandler tradingaktiviteter som gambling, vil du alltid ende opp med å tape penger.

Fordelen med opsjoner, er at du handler et underliggende verdipapir, slik som for eksempel en aksje eller en råvare. Du kjøper altså ikke selve verdipapiret. Det kan være en fordel, men det kommer selvagt an på hva du ønsker å oppnå. For opsjonshandel er hele poenget at det gir deg muligheter som ikke er mulig å oppnå ved å handle direkte i verdipapirene selv.

Finn et bestemt underliggende verdipapir som du spesialiserer deg på. Det som er bra med opsjoner, er at du kan spesialisere deg på et felt, for eksempel en bestemt aksje, eller et bestemt valutakryss, eller råvareprisene på en bestemt råvare. Dette er ikke bare potensielt ekstremt profitabelt, men det er også en utrolig morsom måte å tjene penger.

Når du spesialiserer deg på ett bestemt underliggende verdipapir har du større muligheter til å tjene penger. For eksempel kan du spesialisere deg på Apple-aksjen eller råvareprisen på gull eller olje, eller valutakrysset amerikanske dollar/euro.

Etter hvert blir du en ekspert på området, og har de samme fortrinn som "ekspertene". En annen sak er at ekspertene ofte har veldig mange ulike fokusområder, det er noe som de er pålagt forde de gjerne har porteføljer som de styrer på vegne av sine klienter. Du derimot, har kun ett fokusområde, og får dermed et nødvendig fortrinn, og da også mulighet til å tjene penger.

Det er med andre ord viktig at du setter deg inn i det underliggende verdipapiret. Dette er den store hemmeligheten til å tjene penger på opsjoner. En god trader kan doble investeringen sin hver uke i en god periode, og det gir selvfølgelig en helt ekstrem avkastning totalt.

Som sagt, det er ikke tilfeldig at vi velger opsjoner - få muligheter er like attraktive dersom man ønsker å tjene penger. Men så er det selvfølgelig viktig at man forstår hva man holder på med, og det er derfor vi sier at du bør spesialisere deg på ett bestemt underliggende verdipapir.

Hvordan skal du begynne å tjene penger på dette?

Så kommer vi til noe av det viktigste ved denne metoden. Hvis du skal lykkes med å tjene penger med vår metode, så kreves det at du øver deg.

Start gjerne med litt små beløper, for det tar gjerne noen dager eller uker før du finner en profitabel strategi.

Velg en bra nettmegler. Den beste måten å øve seg på er via en nettmegler.

Vi anbefaler på det sterkeste at du velger en regulert nettmegler. Alle nettmeglerene som er listet opp til høyre er regulert av finansielle myndigheter, og drives av seriøse bedrifter. Vi har kun plukket ut de beste og mest populære handelsplattformene for opsjoner, og alle disse er anerkjente nettmeglere.

De beste nettmeglerene er plassert øverst på listen, men alle alternativer som nevnes på denne siden er bra tjenester. Det kan lønne seg å prøve 2-3 forskjellige for å finne ut hvilken nettmegler du liker best. Betingelsene er gode hos alle, men det er først og fremst grensesnittet og brukervennligheten som skiller de fra hverandre, i tillegg til at noen tilbyr høyere avkastning enn andre.

Prøv for eksempel de 3 øverste nettmeglerene på listen til høyre. Start med den øverste, og prøv å bli kjent med en megler om gangen.

Slik handler du opsjoner i Norge

Du kan lære alt om opsjonshandel gjennom eksperimentering hos trygge og regulerte nettmeglere.

Den beste måten å starte for nybegynnere er ved å prøve forskjellige gratis demo-kontoer hvor det er mulig å handle opsjoner uten å risikere egne penger. 3) Når du har øvd deg med demoer hos flere nettmeglere, vil du nok forstå grunnleggende opsjonshandel, og kan være klar til å handle med virkelige opsjoner.

Tjene på sosiale medier

Slik tjener du penger på Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat...

Visste du at noen tjener millioner (til og med milliarder!) på sosiale medier? Det er drømmen for mange, og selv om ingen blir millionær over natten, så er det faktisk mulig for de fleste å tjene penger på Instragram, SnapChat, YouTube, Facebook og andre sosiale medier. Inspirasjon får du her...

Blogging for penger

Blogging: Vil du også tjene penger fra din egen blogg?

Det er ikke så vanskelig å tjene penger på blogging som mange tror. Hvorfor ikke lage en blogg og tjen penger på blogging du også!

Tjene penger på internett

Vil du tjene penger på internett?

Aldri før har det vært så mange gode muligheter til å tjene noen kroner på internett. Her får du en guide til alle de beste måtene å tjene penger på internett akkurat nå. Tips for alle og enhver som drømmer om å tjene online finner du her!

Begynne med valutahandel

Valutahandel: Slik begynner du med valutahandel

Slik lykkes du med valutahandel. Mange drømmer om å lykkes med å tjene penger på kjøp og salg av valuta. Her er en begynnerguide til valutahandel.

Tjene på apps og spill

Tjen penger på å spille dataspill og å teste apps?

Ja, det er faktisk ikke umulig: Du kan nå tjene penger på å gjøre noe så morsomt som å spille dataspill og teste apps, og få betalt for å skrive anmeldelser eller gi rating/likes av disse, eller bare av å teste. Se mer her...

Aksjehandel for begynnere

Aksjehandel for begynnere: Slik begynner du med aksjer

Mange ønsker å begynne med aksjehandel, og hvorfor ikke: Du kjenner kanskje noen som har tjent store penger på aksjer, eller fått med deg historier i mediene om dyktige tradere som har blitt millionærer. Hvor vanskelig kan det være! tenker du kanskje. Les om aksjehandel for begynnere her.