Aksjer og aksjehandel

Aksjer gir deg muligheten til å tjene penger, men aksjehandel kan også være risikabelt. Her er tips til hvordan du kan lykkes med aksjer i stedet for å tape penger.

aksjehandel aksjer penger

Aksjehandel kan utføres via en nettmegler, men det er store kvalitetsforskjeller på meglerne og handelstjenester. Her kan du se hvilken nettmegler vi bruker og vil anbefale.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Finans, valuta, aksjer

Aksjehandel er morsomt når du lykkes, og ikke like morsomt når du taper penger. Både det å tjene penger og å tape penger er en del av "spillet". Du må med andre ord tåle å tape penger for å tjene penger i aksjemarkedet.

Den som ikke liker risiko kan heller putte pengene sine i banken. Avkastningen i banken er ikke mye å skryte av, og det er nettopp derfor aksjespekulanter og investorer tar pengene ut av den trygge banken og heller plasserer de i mer risikable investreringer.

For å lykkes med aksjehandel er du avhengig av en god og lønnsom strategi.

Du må dessuten tilknytte deg en nettmegler før du kan begynne med aksjehandel.

Aksjehandel og CFD

CFD (contract for difference) eller differansekontrakt på norsk er et underliggende verdipapirer.

Det kan forklares slik: En aksje er et verdipapir som speiler et aksjeselskaps verdi. En CFD er et verdipapir som speiler verdien til et annet verdipapir, for eksempel verdien til en aksje, valuta, råvare.

CFD-er har mange fordeler i forhold til det å kjøpe den faktiske aksjen. De har blitt populære fordi man får muligheten til høy giring, og de er mye billigere å handle med i forhold til vanlige aksjer.

Typisk er CFD-handel kurtasjefritt, og noen nettmeglere opererer også uten gebyrer for denne type handel.

Blant nettmeglere som tilbyr CFD-handel er denne nettmegleren en som utmerker seg. Her har du muligheten til å handle CFD-er i norske og utenlandske aksjer, råvarer, indekser og børsomsatte fond.

Husk at lånefinansierte investeringer som CFD-er og giring av disse kan medføre tap av kapital. Forstå risikoen før du begynner, og bruk kun penger du har råd til å tape!