Starte nettbutikk?

En nettbutikk kan fort bli en gullgruve, og her har du noen tips som skal hjelpe deg med å realisere drømmen om å starte egen nettbutikk.

nettbutikk starte egen dropshipping

Å starte nettbutikk er blitt svært enkelt. Det eneste som er vanskelig er å kjøpe inn varer og å få solgt disse igjen med fortjeneste. Dersom du velger dropshipping som din forretningsmodell i nettbutikken trenger du ikke eget varelager (men et eksternlager), som gjør det veldig mye enklere å drive butikk på internett.

18. mai 2024 av 🫰 TJENE PENGER / Starte egen bedrift

Det har aldri før vært så enkelt å starte nettbutikk som det er nå. Du har så mange billige systemer å velge mellom, og kostnaden er ubetydelig i forhold til potensiell inntekt.

Hvordan starte nettbutikk?

Det starter med en idé. Når du har en formening om hva du vil selge, så er du godt på vei!

Forretningsidé er det neste naturlige skritt på veien. Her skriver du ned ideen din på papir. Les den til deg selv. Høres det ut som en mulig virksomhet som kan bli til en knakende suksess? Isåfall går du videre til neste steg.

Starte en bedrift. Hvis du vil, kan du vente litt med å registrere deg i Brønnøysund. Når du har passert 50.000 i inntekter, eller gjerne litt før det, bør du imidlertid ha registrert deg. Det er gratis å registrere ENK (enkeltpersonsforetak), men mer risikabelt enn f.eks. et aksjeselskap der den personlige risikoen ikke er den samme.

Kjøp et domene og webhotell. Med en gang du har et godt navnt på nettbutikken, så sjekker du om domenenavnet er ledig. Bruk gjerne et com-domene - det er ingen regel som sier at du må ha et NO domene på nettbutikken. DotCom har mange fordeler som du ikke får på norske domener, og er dessuten billigere. Du kan bestille domene og webhotell her.

Lage din nettbutikk. Det er ikke vanskelig å lage en nettbutikk. Anbefaler at du benytter et gratis verktøy. Dersom du bestiller webhotell og domene hos Bluehost vil du få med en klikk-ferdig løsning for nettbutikk, noe teknisk kunnskap er imidlertid påkrevd, men dette er et desider billigste og bra alternativ dersom du er villig til å gjøre litt selv. I motsatt tilfelle kan du leie inn en webutvikler som lager nettbutikken fra bunnen av, men dette blir betydelig dyrere.

Få trafikk til nettbutikken. Å få trafikk til nettbutikken er noe av det viktigste. Mange tror at når de har en ferdig nettbutikkløsning med alle produkter på plass, så vil kundene komme automatisk. Da får de nok litt av et sjokk den første tiden etter åpning, når kundene uteblir.

Markedsføring på nett betår av blant annet annonsering på andre nettsider, via Google AdSense og ikke minst så bør man ta seg tid til å sette seg inn i hvilken metodikk man bruker for å få organisk trafikk via søkemotorer til nettbutikken - dette er gratis trafikk og du kan lese mer om dette litt lenger ned på siden. Viktig å sette seg inn i dette!

Dropshipping i motsetning til tradisjonell nettbutikk

Dropshipping er et alternativ for deg som ikke ønsker eget varelager. Du benytter da en dropshipper som sender varene direkte til kunde. Dropshipping svært enkel måte å drive nettbutikk på.

Mange av de største norske nettbutikkene begynte som dropshipping-butikker, og noen bruker fortsatt dropshipping som en viktig del av forretningen.

Les mer om dropshipping i vår artikkel som viser deg hvordan du kan begynne å tjene penger på dropshipping.

Sjekk også ut Salehoo som nok er en av de mest populære ressursene om dropshipping på nettet. Her kan du få en oversikt over dropshippere, og du kan melde deg inn i et nettverk hvor de som driver med dropshipping deler sine erfaringer, samt tilgang til en verdifull database som lister opp et stort antall dropshippere du kan benytte deg av.

Betalingsløsninger til nettbutikker

De vanligste betalingsløsninger som tilbys av nettbutikker i dag er bankoverføring, postoppkrav, faktura, kredittkort, PayPal, PayEx, samt andre betalingsløsninger.

En vanlig bankoverføring til din bankkonto er gjerne litt for tungvindt, og er nå ikke lenger like vanlig som tidligere, selv om mange nettbutikker fortsatt tilbyr dette. Postoppkrav er fortsatt ganske vanlig, men faktura i forsendelsen er på vei ut ettersom det ikke finnes et godt nok sikkerhetsnett for nettbutikken.

Kredittkort er den foretrukne betalingsmåten i nettbutikker. Du kan bruke VISA, Mastercard, eller andre kredittkort til dette. I tillegg er PayPal ganske populært, men på grunn av dyre gebyrer ikke så veldig utbredt i Norge. Man skal imidlertid være klar over at et stort antall kunder kan ha paypal-kontoer som de ønsker å betale med, og dersom man ikke tilbyr en slik betalingsløsning så vil man risikere å miste salg.

Kontant betaling ved henting er også et alternativ hvis nettbutikken er i det samme området som kundene. Det er en besparelse for både kunde og butikk. Lefdal.com er et eksempel på en nettbutikk som tilbyr kontantbetaling ved henting.

Mange betalingsløsninger kan fordyre driften, men på den andre siden så kan det også resultere i flere salg.

Nettbutikken din må ha domene og webhotell!

Uten et domene og webhotell kommer nettbutikken din aldri på nett. Et hus trenger en tomt og en grunnmur - og en nettbutikk trenger et domene og et webhotell.

Til dette anbefaler vi at du bruker Bluehost. Her kan du bestille veldig bra webhotell, de starter svært lavt i pris og kvaliteten er god. Gratis domene medfølger ved kjøp av webhotell.

I tillegg får du via Bluehost muligheten til å opprette nettbutikk direkte via Bluehost sin veiviser, bare noen få klikk og skriv inn navnet på nettbutikken og du er på god vei! Stort enklere enn dette kan det ikke bli å starte nettbutikk!

Få trafikk til din nettbutikk

Å få trafikk er det viktigste du må tenke på etter at nettbutikken står klar til å ta imot besøkende.

En nettbutikk bør være synlig i søkemotorene.

For eksempel hvis du selger billige bærbare datamaskiner, og en kunde søker etter "billige bærbare datamaskiner" i Google eller en annen søkemotor, så ønsker du å komme så høyt opp som mulig i søkeresultatene.

Den vanligste måten å bli registrert i søkemotorene og få gode plasseringer, begynner med å "submitte" din URL (for eksempel www.din-nettbutikk.com) til en rekke søkemotorer og kataloger. Ettersom dette er svært tidkrevende, bør man finne en annen løsning enn å gjøre dette manuelt.

Ved å bruke Search Engine Submitter kan du mangedoble trafikken til din nettbutikk i løpet av få uker.

Annonsering kan du tenke på senere, først bør du fokusere på å få en bra posisjon i søkemotorene. Når dette er gjort kan du benytte Google AdWords til å markedsføre nettbutikken din via deres annonsenettverk.

Dette var alt vi hadde av tips om å starte egen nettbutikk. Håper dette kan hjelpe deg til å etablere en ny og bra nettbutikk. Det finnes mange norske nettbutikker, men ikke så mange nettbutikker i Norge er virkelig gode, så konkurransen er langt i fra så hard som du skulle tro!

Flere tips om å tjene penger: Hvordan tjene penger